Allerleukste complete babykamers

Praktische tips

Is de ruimte van je babykamer wat beperkt dan zijn er genoeg mogelijkheden om deze heel ruimtelijk en efficiënt in te richten. Klik hier voor handige tips om een kleine babykamer in te richten.  

babyenouders kleine babykamer
baby en ouders pasgeboren baby

Co sleeper

Wil je de eerste periode je baby lekker dicht bij je houden als je zelf gaat slapen dan zijn er diverse mogelijkheden van een wiegje op je slaapkamer tot handige co sleepers die je aan je bed kunt bevestigen. Zo ligt je baby veilig maar zijn jullie toch bij elkaar in de buurt en kunnen jullie comfortabel slapen. Ook handig met voedingen kun je de baby zo vanuit de wieg op co sleesper bij jou leggen. 

Veiligheid

Veiligheid voor je baby in zijn eerste eigen kamertje is erg belangrijk. Zorg voor een juiste temperatuur op de kamer (rond de 18 graden) en zorg dat de kamer goed kan ventileren. Zorg dat je babybed niet te dicht bij een warmtebron staat en kies gordijnen die het zonlicht en de warmte tegenhouden. Ook los slingerende voorwerpen en kabels kunnen gevaarlijk zijn voor je baby. Plaats veiligheidsplaatjes op de stopcontacten, baby vingertjes willen met hun nieuwsgierigheid overal aanzitten en ontdekken. Ook als je baby gaat kruipen is een traphekje geen overbodige luxe. Zodra je baby het lopen heeft ontdekt kun je met een stair trainer je baby helpen zelf de trap op en af te klimmen. 

Met deze 5 tips slaapt je baby als een roos