Wanneer begin je met babyschoentjes voor je kleintje ?

Stel sokken en schoenen zolang mogelijk uit. Zo leert je baby wennen aan diverse ondergronden zoals zand, gras, tapijt. Als je kindje zich begint op te trekken aan de tafel of bijvoorbeeld de bank is het goed om met babyschoentjes te beginnen. Meet de babyvoetjes wel elke 2 maanden. Koop het liefst leren of canvas schoentjes, in ieder geval natuurlijke materialen zodat de voetjes kunnen “ademen”. 

Tot de tijd dat je baby nog niet loopt geef je hem lekkere slofjes aan als het koud is maar nog geen zware babyschoentjes dat voelt voor je baby niet comfortabel aan zijn voetjes. 

Een goede babyschoen zorgt ervoor dat je baby beter zijn evenwicht bewaart en niet uitglijdt, heel belangrijk. Daarvan krijgt je kindje meer zelfvertrouwen.

Zorg dat een babyschoentje heel licht en heel soepel is. Een loopschoentje is veel stugger maar dat heeft je baby in het begin nog niet nodig.

Let goed op de maat. Koop het schoentje net iets groter, bijv 1 tot 1,5 cm. Kindjes groeien namelijk heel snel. Het is dus heel belangrijk dat ze ruimte hebben om te groeien.

Let ook goed op de breedte van het schoentjes. Voor babyschoentjes kun je het beste schoentjes met vetertjes kiezen, die kun je beter verstellen.

Hoe belangrijk zijn goede babyschoenen ?

Kom alles te weten over babyschoenen en bekijk voor handige tips onderstaande video. 

Themes
Users
Active Installs

Ontdek jouw favoriete trends voor baby's en kids

Ikbenzomooi heeft een grote unieke collectie voor baby’s kids en mama’s. Hippe babyslofjes, baby- en kinderkleding, toffe lifetstyle items, mooie kraamcadeaus en het allerleukste speelgoed. 

Doe het zelf dingen!

Ben je creatief, heb je een creatieve moeder, oma of collega die graag in de vrije tijd met een hobby bezig is dan hebben we hieronder een waanzinnige super makkelijke handwerkles voor je om zelf je eigen babyslofjes te maken. Iets dat handgemaakt is, is altijd iets blijvend! Ook altijd een leuk tijdverdrijf tijdens je zwangerschapsverlof.