Babykleding snel en gemakkelijk

Laat je verrassen door het online assortiment babykleding 

Klik Hier
babyenouders stoere babykleding

7 Tips om je babykleding veilig te wassen

  1. Een schone wasmachine dat is het begin. Reinig je je wasmachine weleens ? Is het antwoord nee dan is dit nu een goed moment om te doen voordat je alle babykleertjes gaat wassen. Je heb hiervoor wasmachine reiniger die zorgt dat de wasmachine weer fris wordt. Wat ook een goede optie is voor reiniging is de machine een keer laten draaien zonder inhoud op 90 graden. Zo alle bacteriën zijn er uit en de babykleding kan erin. 
  2.  Het is erg belangrijk om de nieuwe kleding voordat je deze bij je baby aandoet van te voren allemaal te hebben gewassen. Er kan namelijk irritatie optreden op de gevoelige baby huid van nieuwe kleding. Overigens geldt dit ook voor je hydrofiele luiers, het beddengoed van je baby en knuffels. Overal waar de gevoelige babyhuid mee in aanraking kan komen is het belangrijk deze eerst te hebben gewassen. 
  3.  Gebruik altijd een wasmiddel dat PH neutraal is en dermatologisch is getest dan kan je baby in ieder geval geen geïrriteerde huid van sterk geparfumeerd wasmiddel oplopen. 
  4.  Ook al ruikt de wasverzachter nog zo lekker laat het toch maar even links liggen voor het beddengoed en kleding van je baby. Dit kan namelijk een allergische reactie teweegbrengen op het gevoelige huidje (Een baby huidje is namelijk nog wel 5 keer dunner dan de huid van volwassenen). 
  5.  Strijk alle kleding en beddengoed van je baby nadat het gedroogd is. Het staat niet alleen mooi in de kast of in het ledikant maar het heeft nog een andere werking. Door de hitte van het stoom of strijken worden nog meer eventuele resterende bacteriën gedood. 
  6. Nadat je de kleding gewassen en gestreken hebt is het goed om deze stofvrij op te hangen. Dus in een kledingkast die je af kunt sluiten en niet aan los kledingrek waar alle stofjes bij kunnen komen. 
  7. Zorg er op tijd voor dat alles is gewassen en gestreken. Dit is een mooi klusje om in de eerste week van je zwangerschapsverlof te doen eventueel met hulp van vriendinnen of familie.