Hormonsters

Herkenning van zwangerschap

babyenouders hormonen

Hormonen tijdens de zwangerschap, ook wel hormonsters genoemd. Want wat kun je van dit kwaaltje last hebben zeg. En al heb je er zelf geen last van dan je omgeving wel.

Het zogeheten zwangerschapshormoon is al heel snel na de bevruchting in je lichaam aanwezig. Zelfs al binnen enkele dagen. Het is het HCG hormoon dat bij een zwangerschapstest aantoont dat je zwanger bent.

Je oestrogeen en progesteron zorgen ervoor dat je tijdens de zwangerschap last kunt hebben van moodswings. Ben je het ene moment super vrolijk en gier je het uit van het lachen, kun je het volgende moment uit je slof schieten om iets dat je even niet aanstaat.

Helaas is man lief hier vaak de dupe van. Er is niet voor niets een boek dat veel zwangeren aan hun man geven dat heet “Help ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt” van Kluun. In het boek komt ook steeds een belangrijke tip voor de man terug wat hij het beste kan doen tijdens de zwangerschap en dat is meeveren met hun vrouw en er vooral niet tegenin gaan. Wil jij een leuk vaderdag cadeautje geven aan de toekomstige papa dan vind je hier meer informatie over dit hilarisch leuke boek voor mannen.

Onverklaarbare huilbuien, het hoort er echt allemaal bij. Iets ogenschijnlijk onbenulligs kan jou al van je apropo doen raken. Tijdens de zwangerschap lijkt het soms wel of je hormonen je overgenomen hebben. 

Er gebeurt natuurlijk zoveel tijdens je zwangerschap. Niet alleen in je lijf maar ook mentaal. Er kunnen als je voor het eerst moeder wordt allerlei gedachten door je hoofd schieten; word ik wel een goede moeder, hoe moet dat straks met werken, wil ik mijn kind wel naar de opvang brengen als het nog maar een baby is, zal ik wel of geen borstvoeding geven en als ik besluit het niet te doen ben ik dan een slechte moeder.

En zo zijn er nog veel meer dingen die in het hoofd van een zwangere vrouw af kunnen spelen. Deze dingen kunnen ook voor stemmingswisselingen. Ook helemaal niet raar wat je gaat een groot nieuw avontuur aan, een kind krijg je namelijk niet voor even. Als je voorheen met zijn tweetjes was zal dit na de geboorte van jullie kleintje nooit meer hetzelfde zijn, wat natuurlijk prachtig is gezinsuitbreiding met zo een wonder.

Dus als jouw man blijft meeveren in jouw moodswings en niet overal op in wil gaan en jij excuus maakt als je wel een keer uit de bocht bent gevlogen dan:

  • Zul je minder ruzie en onenigheid hebben met je partner
  • Zul je minder stress ervaren
  • Blijf je niet hangen in een emo bui maar kun je verder waar je mee bezig was na een welgemeende sorry
  • Komt dit de baby allemaal ten goede want stress en ruzie is niet goed voor jullie baby
  • Ga je fijner door je zwangerschap
En vergeet niet het is echt maar tijdelijk en een echt zwangerschapskwaaltje.