Hoe kies je het beste ledikant voor jouw baby?

Het uitzoeken van een leuke babykamer en een fijn babybedje, je kunt er uren mee bezig zijn en dat is ook heerlijk. Wat is nu een goed ledikant waar je ook nog even mee vooruit kunt? In het begin kan je baby nog gerust in een comfortabel wiegje slapen wat eventueel op de ouderslaapkamer staat. Maar zodra je baby meer gaat bewegen en rollen is dat niet meer veilig en is het tijd voor een goed ledikant. Veiligheid boven alles. Lees meer tips hieronder. 

babyenouders ledikant

Zorg dat het ledikant minimaal 55 cm breed is. Een normale afmeting voor een ledikant is 60x120 cm. Zodra je baby gaat rollen en meer bewegen kan hij namelijk uit de wieg vallen.

Een verstelbare bodem is praktisch. Je haalt je baby namelijk in het begin heel makkelijk uit bed. Leg je baby de eerste maanden hoog en zodra het wat meer gaat bewegen plaats je het matras lager.

Een lattenbodem ventileert beter dan een geperformeerde hardboardplaat. En let erop dat de bodem niet kan doorzakken. Is de bodem verstelbaar zorg voor een veilig mechanisme.

Veiligheid boven alles dus zet het ledikant niet te dicht bij het raam. Zodat als je baby wat ouder is niet op de vensterbank kan klimmen of verstrikt kan raken in het touw van het rolgordijn.

Hoe maak je een babybed veilig op ?

Themes
Users
Active Installs

Natuurlijk slapen

GreenJump.nl is een eco, bio en fair trade baby- en kinderwinkel. Hier vinden ouders de allerleukste, biologische en gifvrije producten voor baby’s en kinderen in één webwinkel. GreenJump.nl biedt de zekerheid van veilige baby- en kinderspulletjes en maakt het ouders makkelijk, omdat alles in één winkel aangeschaft kan worden. Gifvrij, milieuvriendelijk, bijzonder en betaalbaar, dat zijn de begrippen waarom alles draait bij GreenJump.nl. Zo is er al een rompertje van biologisch katoen voor € 4,95 en verkoopt GreenJump.nl veel buitenlandse merken die verder niet te koop zijn in Nederland. Lees hier meer over slapen op natuurlijke materialen.