Praktische tips voor de babykamer

We krijgen regelmatig vragen over de indeling van een babykamer en verzoeken om praktische tips. Vandaar dat we hieronder we een aantal praktische tips op een rijtje hebben gezet. Deze kunnen je helpen bij het indelen op een  prettige manier van je babykamer zodat deze niet overvol wordt. De drie musthaves voor een kleine babykamer zijn : een commode, een ledikant of wieg en een gemakkelijke stoel. 

Opvouwbaar bad

Onmisbaar een babybadje natuurlijk om voor je kleintje te hebben. Het neemt altijd wel flink wat ruimte in de babykamer in beslag. Niet erg als je een grote baby kamer hebt maar als je alle ruimte zo efficiënt mogelijk moet benutten kan een opvouwbaar bad een uitkomst bieden. Met het boon Naked opvouwbaar babybadje (babyproduct van het jaar) heb je altijd een babybadje bij de hand. Ook het Babninni opvouwbaar babybadje maakt het in bad doen van je kind erg makkelijk. Het ultracompacte babybadje van Tigex is ook ideaal om mee op reis te nemen of als je baby uit gaan logeren. Wil je meer informatie ? Er zijn Diverse mogelijkheden van opvouwbare badjes en kun je kiezen welke het beste bij je past. 

Kies een commode op goede hoogte i.p.v. een hele grote

Je denkt wellicht dat je een grote commode nodig hebt zodat je hier veel spulletjes op kwijt kunt. Hier zijn echter tal van andere mogelijkheden voor, denk bijvoorbeeld aan een wandrek. Een commode hoeft niet groot te zijn. Het belangrijkste is dat het aankleedkussen erop kan en hij voor jou op goede hoogte is want met een baby sta je nogal eens achter de commode om je baby te verzorgen. 

Ruimtelijk effect met een hangwieg 

Wil je de eerste periode je baby nog niet in een ledikantje laten slapen maar in een fijn wiegje kijk dan eens voor een hangwieg. Een hangwieg zorgt absoluut voor een mooi ruimtelijk effect in de babykamer. Ook kun je de hangwieg zachtjes laten schommelen zoals je kindje dat gewend was toen het nog in de buik zat. Hier slapen veel baby’s heerlijk op, dat wiegende zwevende gevoel. Klik hier voor meer informatie over hangwiegen. 

Combineer opbergruimte met decoratie door een wandrek

Wandrekken zijn perfect voor babykamers. Je kunt ze gebruiken als decoratie, door ze verspreid over de muur te hangen, maar ze zijn ook zeer functioneel. Je kunt er gemakkelijk handdoeken en andere accessoires aanhangen. Dit scheelt opbergruimte en is gemakkelijk te pakken.

Hier ga je zoveel plezier van hebben een gemakkelijke stoel in de babykamer 

Je bent net bevallen en kunt nog niet lang staan of lopen. Dan is het echt geweldig om in de babykamer te kunnen gaan zitten om je baby te voeden of samen met je baby te knuffelen. Je laat tevens de baby al een beetje wennen aan zijn eigen kamer en mama is dan toch in de buurt. 

Je hoeft s’nachts de trap niet af met je baby om in de woonkamer te gaan zitten voor de voeding maar kunt heerlijk in een fijne stoel gaan zitten op de babykamer zelf. Ook als je baby nog wat extra mamaknuffels en aandacht nodig heeft kun je nog even in de kamer blijven en lekker blijven zitten in deze stoel. Een echte aanrader mocht je plaats hebben om een heerlijke fijne stoel aan te schaffen voor de in babykamer.