Een wiegje is prachtig en leuk om te zien

Ben jij ook zo dol op wiegjes? Ze zijn zo schattig en gemakkelijk op de ouderslaapkamer bij te plaatsen als je je baby in het begin nog niet op de eigen kamer wil laten slapen.  Uit een wiegje is een baby redelijk snel uitgegroeid maar het is wel een heel comfortabel bedje voor je baby in het begin als het net geboren is. 

babyenouders wieg

Een babywiegje hoort natuurlijk niet alleen leuk te zijn maar ook veilig. Wat heb je nodig. Een onderlaken, een hydrofiele luier, een bovenlakentje, een dekentje en natuurlijk, een fijn matras, een wieg of ledikantje.

Een wieg of ledikant maak je hetzelfde op. Dat maakt niet uit. Als eerste komt het onderlaken over het matras. Zorg ervoor dat deze zonder plooien over het matras komt. Daaronder zou je nog een dekzeiltje kunnen leggen.

De volgende stap is niet noodzakelijk maar wel heel handig. Leg een hydrofiele luier onder het hoofdje. Als er dan wat voeding terugkomt hoef je in ieder geval niet het hele bed opnieuw te verschonen.

Gebruik tot je kindje 2 jaar is geen dekbed want hij kan de warmte nog niet goed reguleren. En maak het bedje kort op, dat betekent dat je kind onderin het bed ligt. Zo voorkom je dat die onder dekens terecht komt met zijn hoofdje.

Hoe maak je een wiegje of ledikantje op
Kijk verder voor belangrijke tips

Themes
Users
Active Installs

Veiligheid boven alles

Babyveilig.nl is een dynamisch bedrijf dat zich richt op de moderne ouders van tegenwoordig, die hun babyspullen liefst online bestellen. In tegenstelling tot een fysieke babywinkel met een beperkte voorraad, kan de consument bij Babyveilig.nl vrijwel alle babyspullen kopen die zorgen voor een veilige leefomgeving van een kind. De groene bedrijfsfilosofie in combinatie met de verschillende toon aangevende merken maken Babyveilig.nl tot een unieke en verantwoorde webshop. Met recht kan gezegd worden dat Babyveilig.nl de speciaalzaak is die de veiligheid en toekomst van de consument boven alles zet. Klik hier voor meer informatie.